skip to Main Content
UČENICI OŠ “KISELJAK 1” BILALOVAC I OŠ “KISELJAK 2” ZABRĐE POKAZALI IZUZETNO DOBRO ZNANJE O ALLAHOVOM POSLANIKU MUHAMMEDU, A.S.

KAO NAGRADU DOBILI POKLON PAKETE KOJE JE OBEZBIJEDILA AKOVA GROUP I JEDNODNEVNI IZLET U ZENICU – POSJETILI U MUZEJU IZLOŽBU O MUHAMMEDU, A.S.

Medžlis IZ-e Kiseljak je povodom 12. Rebiu-l-evvela – rođenja Muhammeda, a.s.,upriličio takmičenje iz sire – životopisa Muhammeda, a.s. u OŠ “Kiseljak 1” Bilalovac i OŠ Zabrdže – Kiseljak. Takmičenje i izlet učenika VII i VIII razreda je bio samo dio bogatog programa pod nazivom “ UPOZNAJMO POSLANIKA MUHAMEDA,A.S.,”

 

Takmičenje su organizirali vjeroučitelji Izudin Dahija, Enisa Gazija-Pajt, Nerimana Čeho, Emina Bilić i Maida Ganić,  uz pomoć glavnog imama Kenana ef. Bajrića i Emine Nuhić koodrinatice u Aktivu žena ispred Medžlisa IZ-e Kiseljak.

Na takmičenju je učestvovalo 47 učenikaiz VII i VIII razreda gdje su učenici pokazali izuzetno dobro znanje o životu Allahovog Poslanika Muhammeda, a.s.

Najviše znanja u OŠ “Kiseljak 1”pokazali su:

1. Hadžera Duharkić VII4

2. Melisa Omanović VII1

3. AminaTopalović VII4

Za VIII razrede najbolji su bili:

1. Mejrema Selman VIII2

2. Amna Zrno VIII2

3. Nermina Šahmanija VIII2

OŠ “Zabrdže” – Kiseljak:

Amina  Begović

Selmedina Bašić

1.Berina Huseinović

2. Adna Smajlović

Nagrade i priznanja za najbolje učenike uručio je glavni imam medžlisa Kiseljak Kenanef.Bajrić na centralnoj svečanosti – mevludu koji je proučen u srijedu 23. decembra 2015. godine u džematu Gromiljak.


Za sve takmičare koji su učestvovali na takmičenju organiziran je jednodnevni izlet u Zenicu i Visoko. Izlet je realizovan 29.decembra 2015. godine. Tom prilikom učenici su zajedno sasvojim vjeručiteljima i direktorom škole prof. Nerminom Merhemićem posjetili izložbu o Allahovom Poslaniku Muhammedu, s.a.v.s., u muzeju Zenica. Tamo ih je toplo i ljubazno dočekao promoter izložbe dr. Esmir Halilović i veoma temeljito i jasno prezentirao o događajima iz vremena Allahovog Poslanika Muhammeda. a.s.

Učenici su mogli vidjeti makete i panoe sa slikama časnih gradova Mekke i Medine iz vremena kad je u njima boravio Muhammed, a.s. Učenicima se najviše dopalo to što su mogli vidjeti i pomirisati orginalni dio ogrtača Kabe. Nakon posjete muzeju koja je trajala oko sahat vremena učenici su se relaksirali sa jednim filmom kojeg su pogledali u kinu u 3D dimenziji.


Po povratku iz Zenice posjetili su medresu Osman ef. Redžović u Čajangradu,Visoko. U medresi ljubazno ih je dočekao pedagog ElvedinHusić, upoznao ih sa historijom medrese i pokazao im kompleks koji obuhvata medresa Osman ef. Redžović.

Domaćini su kao znak gostoprimstva svimu čenicima podijelili po sendvič, čokoladu i sok. Na kraju obilaska medrese učenici su klanjali ikindiju namaz u džamiji i ponijeli sa sobom lijepe utiske sa jednodnevnog izleta.

Back To Top