skip to Main Content
Muftija sarajevski obišao mektebe na području MIZ Kiseljak

U subotu 17. oktobra 2015. godine, muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković u pratnji sekretara Muftijstva i glavnog imama Kenana-ef. Bajrića obišao je nekoliko mekteba na području Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak.

Muftija je obišao mektebe u džematima: Han Ploča (muallim Izudin Dahija), Duhri (muallim Mustafa Pašić), Radanovići (muallima Emina Nuhić), Gromiljak (muallim Hamza Berbić) i Brestovsko (muallim hfz. Salem Aletić).


Posjeta mektebima je aktivnost muftije sarajevskog koja ima za cilj upoznavanje sa stanjem mektebske nastave, upoznavanje sa načinom rada muallima, pružanje podrške muallimima u njihovom radu i poboljšanje kreativnosti muallima koja je neophodna za uspjeh u mektebskoj nastavi.


Nakon obilaska mekteba Muftija je posjetio džemat Milodraž i mjesto na kojem je 28. maja 1463. godine sultan Mehmed Fatih Han, nakon osvajanja Bosanskog kraljevstva, uručio svoju Ahdnamu najuglednijem među bosanskim kršćanima fra Anđelu Zvizdoviću, kao povelju očuvanja multikulturalnosti i utemeljenja ljudskih prava i sloboda franjevcima i svim kršćanima, koji su u miru i slobodi nastavili da žive pod sultanovom vlašću u Osmanlijskom carstvu. Nakon podne-namza proučio je šljemensku dovu za izgrađeno turbe Sultan Fatihu.

 

www.muftijstvosaraj.com

Back To Top