skip to Main Content
Hatme u džematu Gromiljak, MIZ-e Kiseljak

Čast nam je sa vama podijeliti veliku radost kojoj smo bili svjedoci u povodu svečanog završetka nastave u mektebskoj 2014/2015. godini, a koja je upriličena u nedjelju 07. juna 2015. god./20. Ša'bana 1436. h. godine u džematu Gromiljak, Medžlis IZ-e Kiseljak. Od podne-namaza upriličene su HATME za polaznike mektebske pouke.

Džemat Gromiljak  ima upisnih ukupno 110 polaznika, koji su aktivno učestvovali na hatmama,  te svojim znanjem, melodičnim glasovima i čistom neiskvarenom dječijom dušom zadivili roditelje, goste, predstavnike MIZ-e Kiseljak na čelu sa glavnim imamom Emir-ef. Pajtom. U ovoj mektebskoj godini kur'ansko pismo je savladalo 5 (pet) polaznika, i oni su zajedno sa ostalim učačima Kur'ana zadivili sve prisutne učenjem Allahove, dž.š., Knjige.

Titulu najboljih polaznika u ovoj mektebskoj godini ponijelo je 4 polaznika koji su nagrađeni knjigama. Prisutnim se prigodnim riječima obratio glavni imam Medžlisa IZ-e Kiseljak, naglasivši da značaj odgoja i obrazovanja djece i obavezu roditelja da su svojoj djeci dužni pružiti islamsko obrazovanje, da je to način da ona budu spašena od ulice i pošasti ovog vremena. Posebno je istakao da djeca u novoj mektebskoj godini ne uče već naučene stvari i da je Ramazan jedinstvena prilika i blagodat Allaha dž.š. da djeca i roditelji obnove znanje i još više nauče.

Na kraju programa imam džemata je poselamio i zahvalio se gostima, džematskom odboru i džematlijama, te najavio da su za svu djecu prisutnu u džamiji obezbjeđeni poklon paketići, što je kod djece izazvalo veliko zadovoljstvo.

Molim Uzvišenog Allaha dž.š. da svim muslimanima podari snagu vjere, dobre i sigurne poslove i blagodat zdravlja na putu  činjenja dobra. Amin!

N.B.

 

Back To Top