skip to Main Content
Otpočele aktivnosti u novootvorenom Vakufsko – administrativnom centru u Kiseljaku

Dvadesetak dana nakon otvorenja Vakufsko-administrativng centra Medžlisa islamske zajednice u Kiseljaku počele su prve aktivnosti na poboljšanju rada.

Prvo su u prostorije namjenjene za njihv rad preselili uposlenici MIZ-e Kiseljak i uz Božiju pomoć počeli su sa aktivnim radom u novom i modernom prostoru. Zaposlenici MIZ-e ističu da su zadovoljni činjenicom da je njihov prostor osvijetljen, da ima podno grijanje, ali i činjenicom da je daleko osiguraniji od prostorija u kojima su do sada radili.

Vakufsko-administrativni centar redovno se koristi za sastanke Ilmije i IO MIZ Kiseljak.

Osim toga u proteklih tri sedmice u prostorijama Vakufsko-administrativnog centra održane radionice za djecu u oblasti likovnog i horsko-dramskog obrazovanja, a organizovane su i radionice za doedukaciju iz engleskog jezika. Također za najmlađe polaznike, one pretškolskog uzrasta, je obezbjeđen termin petkom od 16.00 u kojem uz pomoć prosvjetnih radnika rade na međusobnom upoznavanju, ali i edukaciji.

Radionicama prisustvuje približno 100 polaznika.

Osim ovih radionica prostor Vakufsko-administrativnog centra koristili su i polaznici folklorne grupe KUD „Izvor 08“ koji su uz pomoć svojih učitelja uvježbavali pokrete za nove nastupe. Učesnici nisu krili oduševljenje modernim zdanjem napravljenim u tradicionalnom bošnjačkom stilu i uslovima koje imaju u njemu.

Pokrenuta je i akcija popunjavanja polica bibilioteke Vakufsko-administrativnog centra, a ovim putem apelujemo na sve džematlije da, ukoliko posjeduju višak knjiga ili neke duple knjige, budu ljubazni i uruče ih našoj biblioteci.

Osim toga u narednom periodu je planirano upriličenje raznih kulturno-vjerskih manifestacija, a posebno se ističe ideja o organizovanju noći Illahija, te likovna izložba UBO „Fatih Milodraž“.

Također u periodu od otvaranja do danas primjećena je tendencija obilaska centra od strane džematlija Kiseljaka, ali i džematlija iz susjednih općina koji žele da se uvjere u priče o ljepoti ovog novoizgrađenog objekta.

 

Kenan Topalović

Back To Top