skip to Main Content
HUMANITARNE AKCIJE UDRUŽENJA BOŠNJAČKE OMLADINE “GAZIJA”

Udruženje bošnjačke omladine „Gazija“ iz Kiseljaka je u mjesecu augustu pokrenulo humanitarnu akciju „Pomoć za naše školarce“ kojoj je bio cilj da obezbijedi školski pribor za djecu koja žive u socijalno ugroženim porodicama.

Možemo reći da je akcija bila jako uspješna. Jedna djevojčica i dječak opremljeni su za školu novom odjećom, obućom i kompletnim školskim priborom. Pored toga, napravljeni su paketići školskog pribora, te je više od 60 djece obradovano priborom za školu koji im roditelji nisu bili u mogućnosti obezbijediti. Nekoliko djece je dobilo odjeću i obuću koju su nam uručili naši sugrađani, a jednoj djevojčici je obezbijeđen i novac za mjesečnu užinu.

 


Zahvaljujući prikupljenim novčanim sredstvima napravljena su i tri velika paketa hrane koja su uručena socijalno ugroženim porodicama.

Podsjećamo da je Udruženje Bošnjačke omladine „Gazija“ iz Kiseljaka u julu organizovalo humanitarnu akciju “Bajramski paketići” za djecu iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica “Drin” Fojnica. Akcija je bila jako uspješna te je isporučeno oko 100 slatkih paketića, te nekoliko paketa druge hrane. Paketići su također uručeni i djeci iz Udruge „Naša djeca“ u Kiseljaku.

I u ovoj akciji uručeni su paketi hrane za nekoliko socijalno ugroženih porodica sa Općine Kiseljak.

U mjesecu septembru smo pokrenuli humanitarnu akciju pod nazivom „Pomoć za hladnije dane“.

U ovoj akciji prikupljamo novac za kupovinu odjeće za nekoliko školaraca, ali i za hranu za socijalno ugrožene porodice.


Ova akcija će dijelom biti usmjerena za nekoliko školaraca za koje znamo da im je hitno potrebna pomoć u zimskoj odjeći i obući, a u zavisnosti od prikupljenih novčanih sredstava napraviti pakete hrane za socijalno ugrožene porodice.

Ako ste u mogućnosti pomozite nam da ih obradujemo.

Veliko hvala svima koji su nam pomogli da ove ideje sprovedemo i još uvijek sprovodimo u djelo. Allah vam povećao bereket i nafaku. Amin.

UDRUŽENJE BOŠNJAČKE OMLADINE

„GAZIJA“ KISELJAK

 

INICIJATIVNI ODBOR

Back To Top