skip to Main Content
Mladoj hafizi Nudžejmi Grošo proučena hafiska dova

U džematu Duhri, Medžlis Islamske zajednice Kiseljak, u nedjelju 28. 09 . 2014. proučena je hafiska dova hafizi Nudžejmi Grošo. Ona je kćerka rahmetli Ševala i Fatime, rođena je 21. novembra 1994. godine u Zenici.

 

Svršenica je Gazi Husrev-begove, a trenutno je studentica Filozofskog fakulteta u Sarejevu, odsjek za Orijentalnu filologiju. Zanimanje za učenja hifza iskazala je u Medresi. Profesor kiraeta hafiz Mensud ef Đulović je nakon profesorskog mentorstva postao Nudžejmin muhafiz.

Ona je hvala Bogu uz ustrajan rad i disciplinu, te podršku svoga muhafiza i porodice uspješno položila ispit pred Komisijom za hifz Ku'ana časnog pri Rijasetu Islamske zajednice.

Na području Kiseljaka je devet hafiza. Dvije su hafize, a Nudžejjma je prvi hafiz / hafiza u džematu Duhri. Njeni su džematlije na svečanosti ispunile mjesnu džamiju. Malo je ko zadržao suze kada je hafiza Nudžejam tiho i skromno u pratnji brata ušla u džamiju.

Njoj su svojim prisustvom i učenjem Kur'ana časnog iskazali poštovanje brojni hafizi, a Husein ef. Smajić, zamjenik reisu-l-uleme je nakon uručene diplome i hedije, čestitao hafizi, njenoj porodici i džematu Duhri.

Imam džemata Duhri, Mustafa ef. Pašić, koji je hafizi Nudžejmi bio i prvi muallim nije krio svoj ponos. Podsjetio je sve na okolnosti u kojem je hafiza rasla, jer joj je dok je bila djevojčica na bolji svijet preselio babo. Ona je svojim roditeljima stavila krunu, koja će kako za roditelje hafiza veli naš poslanik Muhammed s.a.v.s biti sjajna i prepoznatljiva na Sudnjem danu.

Hafiza Nudžejma je tiha i skromna djevojka. Pred njom su ako Bog da novi životni i profesionalni izazovi.

Neka joj uzvišeni Allah podari dobro zdravlje, uspjeha u svemu što radi i ustrajnosti dostojne hafize Kur'ana Časnog.

 

Alma Hadžić

www.rijaset.ba

Back To Top