skip to Main Content
Srce budućeg vjerskog i kulturnog života Bošnjaka grada Kiseljaka

Podsjećanja radi, Medžlis Islamske zajednice Kiseljak, 03. novembra 2013. godine,  započeo je sa izgradnjom Vakufsko – administrativnog centra, i hvala Bogu za nepunih 10 mjeseci na objektu se izvode završni radovi  i Centar će, ako Bog da, biti spreman i za svečano otvaranje koje je planirano u sklopu nastavka tradicionalne manifestacije Vakufske direkcije “Dani vakufa 2014”.

 

Za dosadašnje radove uloženo je preko 300.000,00 KM, koji podrazumijevaju pored radova na samom objektu i radove na vanjskom uređenju dvorišta Čaršijske džamije. Zasluge za dosadašnju dinamiku obavljenih radova prije svih pripadaju Građevinskom odboru na čijem je čelu g-din Šukrija Melezović, kao i aktivnoj podršci naših Bošnjačkih privrednika s područja Medžlisa, kao i ostalim vakifima. Medžlis IZ-e Kiseljak sa ovim projektom može poslužiti kao primjer jačanja institucije vakufa i oslanjanja na vlasitite snage u njegovoj realizaciji.

Ovim projektom poboljšat će se uslovi rada i obogaćivanje vjerskih, kulturnih i  edukativnih sadržaja u objektu, unapređenje imovine Medžlisa IZ-e Kiseljak, nove prostorije i sjedište Medžlisa IZ-e Kiseljak, te uljepšavanje vanjskog izgleda i dijela grada  Kiseljaka.

Mirza Bilić

 

Back To Top