skip to Main Content
Predsjednik MIZ-e Fojnica novi vakif Vakufsko administrativnog centra Medžlisa IZ-e Kiseljak

U petak 15.08.2014. godine, Medžlis Islamske zajednice Kiseljak posjetili su prijatelji iz susjednog Medžlisa IZ-e Fojnica na čelu sa predsjednikom hadži Ramizom Meša i gl. imamom i predsjednikom „Ilmijje“ BiH Mensurom- ef. Pašalić.

Posjeta je iskorištena za obilazak i upoznavanje sa aktivnostima na projektu Vakufsko administrativnog centra Medžlisa IZ-e Kiseljak. U svojstvu domaćina goste su dočekali: predsjednik Medžlisa  IZ-e  Kiseljak Admir Čeho, predsjedavajući Općinskog vijeća općine Kiseljak hfz. Benis Topalović, član Izvršnog odbora Asmer Japaur i mutevelija džemata Kiseljak Nurija Dželil . Domaćini su informisali goste o trenutnim radovima na dovršetku Vakufsko administratvnog centra i planom njegovog  svečanog otvorenja u septembu mjesecu u sklopu nastavka manifestacije „Dani vakufa 2014. godine“. Gosti su izrazili zadovoljstvo na dosadašnjim radovima na projektu, kao i na  uspostavljenoj dobroj saradnji između Medžlisa IZ-e Kiseljak i Bošnjačkih privrednika Kiseljaka koji su podržali projekat, a posebeno Građevinskom odboru na čijem je čelu vrijedni privrednik g-din Šukrija Melezović , direktor i vlasnik firme „Grakop“  Kiseljak. Medžlis IZ Kiseljak sa ovim projektom može poslužiti kao primjer jačanja institucije vakufa i oslanjanja na vlasitite snage u njegovj realizaciji.


Predsjednik MIZ-e Fojnica, Ramiz Meša  u svojstvu privrednika donirao je lično određeni iznos novčanih sredstava za Vakufski centar i na taj način upisan je u knjigu vakifa. Zahvaljujemo se našim dragim gostima na dolasku i posjeti, na uspostavljenoj  dosadašnjoj saradnji i pomoći.

Asmer Japaur

 

Back To Top