skip to Main Content
HUMANITARNA AKCIJA: “Bajramski paketići”

Ramazan je. Učinimo dobra djela. Pomozimo i obradujmo one kojima je naša pomoć potrebna. Tako je sve počelo…

Druženja omladine iz Kiseljaka najčešća su tokom Ramazana. Članovi Udruženja bošnjačke omladine “GAZIJA” Kiseljak su došli na ideju da i ove godine u našim džematima organizuju prikupljanje slatkiša i igračaka za mališane i štićenike “Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica DRIN – Fojnica”.

 

Ideja bajramskih paketića nije nova, akcija se već organizovala i prethodnih godina. Krenuli smo u akciju. Plakati su osmišljeni, odštampani, podijeljeni po mjesnim džamijama, a imami su se odazvali te i sami dodatno obavijestili džematlije o našoj akciji.

Odziv je bio veliki, prikupljena je velika količina slatkiša, igračaka ali i novca.

Novcem je kupljeno sve što je nedostajalo od slatkiša za paketiće, također kupljena je velika količina mlijeka, pudinga, mljevenog keksa, petit keksa, pahuljica, griza, šećera…

Paketići su zapakovani i 26.07.2014.godine smo ih posjetili misleći da ćemo ih razveseliti, i jesmo, ali i oni su razveselili nas.

Nevjerovatna je radost kakvu ti mališani posjeduju. To se jednostavno mora osjetiti. Tako smo se lijepo družili i igrali sa njima. Bez obzira na nedostatke koje imaju sretni su i zadovoljni malim stvarima, druženjem, zagrljajem, osmijehom…

Puno smo od njih naučili. Vratili smo se drugačiji, bolji, svjesniji, zadovoljniji…

Također smo 01.08.2014. godine posjetili djecu u Udruzi roditelja i građana za pomoć djeci sa poteškoćama u učenju i učešću “Naša djeca” Kiseljak, te se i sa njima družili i poklonili paketiće.

Pripremili smo i pet bajramskih paketa sa hranom i osnovnim životnim potrepštinama kao i paketićima za djecu za socijalno ugrožene porodice. Posjetili smo porodice u Behrićima, Duhrima, Višnjici, Bilalovcu i Paležu.

Nadamo se da je naša mala pomoć njima uljepšala Bajram. Nama jest.


Veliko hvala svima koji su nam pomogli da ideju sprovedemo u djelo. Allah vam povećao bereket i nafaku. Amin.

Sve aktivnosti udruženja možete pratiti na fb stranici – Udruženje bošnjačke omladine Gazija Kiseljak

INICIJATIVNI ODBOR

UDRUŽENJE BOŠNJAČKE OMLADINE

“GAZIJA” KISELJAK

 

{AG}fotogalerija/drin2014{/AG}

 

Back To Top