Naslovnica Text Članci Uspješno realizovana Humanitarna akcija za pomoć poplavljenim područjima

Uspješno realizovana Humanitarna akcija za pomoć poplavljenim područjima

628
0
PODIJELI

Koordinacioni odbor za rad sa mladima pri Medžlisu islamske zajednice Kiseljak, uspješno je realizovao Humanitarnu akciju za pomoć poplavljenim područjima u našoj Domovini.

Akcija je trajala od subote, 17.05.2014. godine, do ponedjeljka, 19.05.2014. godine. Akcija je provedena u svim džematima na području Medžlisa islamske zajednice Kiseljak i sa terena su stizale neophodne stvari ugroženima, a to je odjeća, hrana, voda, higijenski pribor, dezinfekciona sredstva, lijekovi… Džematlije su pokazale svoju humanost i maksimalno se odazvali ovoj akciji.

U ponedjeljak, 19.05.2014. godine, u popodnevnim satima iz Kiseljaka su krenula dva kamiona i četiri kombija u pratnji trideset volontera, prema Žepću i Maglaju, kako bi uručili pomoć, pomogli i dali podršku građanima ova dva zaista ugrožena  grada, a dan poslije je također planiran odlazak druge grupe, koja će dostaviti u međuvremenu pristignutu pomoć sa područja našeg Medžlisa u druge gradove stradale gradove.


Ova grupa vrijednih volontera je provela čitav dan na terenu i maksimalno se angažovala da barem malo ublaži tešku situaciju u kojima se nalaze naše komšije. Iskoristili smo priliku i u razgovoru sa građanima saznali prioritete pomoći, tako da smo uvidjeli da im je zaista neophodna radna snaga kako bi uspjeli donekle sanirati uništeni grad, ulice, džamije, svoje domove i na taj način im pokazati svoju solidarnost i podršku.


Medžlis islamske zajednice Kiseljak se zahvaljuje svim džematlijama koji su podržali ovu akciju, a o daljnim aktivnostima pomoći stradalom stanovništvu koje Medžlis bude sprovodio, svakako ćemo Vas obavijestiti, u nadi da ćemo imati Vašu podršku.

Da Allah, dž.š., ukabuli, smiluje se i olakša svim ugroženim. Amin!

{AG}fotogalerija/human{/AG}

Mirza Bilić