skip to Main Content
Uspješno realizovana Humanitarna akcija za pomoć poplavljenim područjima

Koordinacioni odbor za rad sa mladima pri Medžlisu islamske zajednice Kiseljak, uspješno je realizovao Humanitarnu akciju za pomoć poplavljenim područjima u našoj Domovini.

Akcija je trajala od subote, 17.05.2014. godine, do ponedjeljka, 19.05.2014. godine. Akcija je provedena u svim džematima na području Medžlisa islamske zajednice Kiseljak i sa terena su stizale neophodne stvari ugroženima, a to je odjeća, hrana, voda, higijenski pribor, dezinfekciona sredstva, lijekovi… Džematlije su pokazale svoju humanost i maksimalno se odazvali ovoj akciji.

U ponedjeljak, 19.05.2014. godine, u popodnevnim satima iz Kiseljaka su krenula dva kamiona i četiri kombija u pratnji trideset volontera, prema Žepću i Maglaju, kako bi uručili pomoć, pomogli i dali podršku građanima ova dva zaista ugrožena  grada, a dan poslije je također planiran odlazak druge grupe, koja će dostaviti u međuvremenu pristignutu pomoć sa područja našeg Medžlisa u druge gradove stradale gradove.


Ova grupa vrijednih volontera je provela čitav dan na terenu i maksimalno se angažovala da barem malo ublaži tešku situaciju u kojima se nalaze naše komšije. Iskoristili smo priliku i u razgovoru sa građanima saznali prioritete pomoći, tako da smo uvidjeli da im je zaista neophodna radna snaga kako bi uspjeli donekle sanirati uništeni grad, ulice, džamije, svoje domove i na taj način im pokazati svoju solidarnost i podršku.


Medžlis islamske zajednice Kiseljak se zahvaljuje svim džematlijama koji su podržali ovu akciju, a o daljnim aktivnostima pomoći stradalom stanovništvu koje Medžlis bude sprovodio, svakako ćemo Vas obavijestiti, u nadi da ćemo imati Vašu podršku.

Da Allah, dž.š., ukabuli, smiluje se i olakša svim ugroženim. Amin!

{AG}fotogalerija/human{/AG}

Mirza Bilić

 

Back To Top