skip to Main Content
Proučen zikr i održano predavanje u Čaršijskoj džamiji

Kao i prethodne, i ove godine u mjesecu Redžebu i Ša'banu imami Medžlisa islamske zajednice Kiseljak krenuli su u obilaske džemata, s ciljem intenzivnijeg druženja i okupljanja džematlija i priprema za mubarek mjesec Ramazan.

 

U nedjelju, 18.05.2014. godine, nakon akšam – namaza, upriličeno je prvo okupljanje u Čaršijskoj džamiji u Kiseljaku. Imam Čaršijske džamije, hfz. Sead ef. Babaluk i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, prof. Emir ef. Pajt poselamili su prisutne. Proučen je zikr, a nakon toga je prigodnim predavanjem prisutnima se obratio prof. Kenan ef. Bajrić. U svome obraćanju osvrnuo se na nekoliko ajeta iz sure El -E'ala, gdje je približio njene osnovne poruke. Nakon zikra i predavanja upriličeno je prigodno druženje u prostorijama džemata Kiseljak. Ovom prilikom, toplo se zahvaljujemo Džematu Kiseljak na gostoprimstvu.

U narednom periodu je planirano još ovakvih druženja. Stoga, apelujemo da se što više aktiviramo, odazivamo i prisustvujemo ovim ibadetima, s ciljem postizanja Božijeg zadovoljstva.

Slijedeće okupljanje je planirano u džematu Duhri, 25.05.2014. godine, nakon akšam – namaza!

Mirza Bilić

 

Back To Top