skip to Main Content
Druženje žena u Han Ploči – Kiseljak

 

„Da kuća bude dom“ bila je tema druženja žena u Kiseljaku, tačnije u džematu Han Ploča. 25.02.2014. sve mlađe žene ovog džemata su se družile i slušale predavanje Senide Karasalihović Adilović, mlade umjetnice iz Hadžića koja se već neko vrijeme bavi umjetninama koje sama izrađuje i preuređuje. Predavanje se sastojalo od mnogih poučnih i vrlo praktičnih savjeta kako urediti svoj dom na jednostavan i vrlo jeftin način da bi u njemu uživali sa porodicom. Senida preferira starine i uživali smo gledajući na prezentaciji njene rukotvorine koje je sama pravila za sebe i za one koji su prepoznali njen rad (Rukotvorine Asija, Facebook).

Učesnice radionice su razmijenile iskustva i naučile mnogo o skladu boja, raspoređivanju stvari i vrijednosti nečeg starog koje se može popraviti da bude kao novo.

Već naredne sedmice je dogovoren početak kursa sufare za žene, u organizaciji Edukacijskih programa za mlade pri MIZ-e Kiseljak,  a planiran je i jednodnevni izlet u Martu ove godine. Ovaj džemat je imao dosta ovakvih druženja u prošloj godini, a planiramo ih i ove godine, ako Bog da.

Samra Bajrić

Back To Top