Naslovnica Text Članci Koordinacioni odbor za rad sa mladima krenuo u realizaciju aktivnosti

Koordinacioni odbor za rad sa mladima krenuo u realizaciju aktivnosti

541
0
PODIJELI

 

Pri Medžlisu islamske zajednice Kiseljak je održan sastanak koordinacionog odbora za rad sa mladima, zajedno sa grupom mladih sa područja Medžlisa Kiseljak.

Cilj ovoga sastanka, odnosno skupštine mladih, je bio da mladi daju ideje i zajedno sačine Plan rada koordinacionog odbora za 2014. godinu. Predsjednik koordinacionog odbora za rad sa mladima, Kenan ef. Bajrić, je pozvao mlade da se u tekućoj godini aktivnije uključe u realizaciju projekata koordinacionog odbora.

Zaključak ovoga sastanka je bio da se po džematima održe sastanci omladine, gdje će se sprovesti anketa o aktivnostima u 2014. godini i pozvati na saradnju.

Prve aktivnosti sa kojima se već krenulo u realizaciju jeste kurs Sufare i Tedžvida, koji će se održati na šest punktova na području Medžlisa islamske zajednice Kiseljak. Ono sa čim se također krenulo u realizaciju jeste pomoć socijalno ugroženim  porodicama, osnovne životne namirnice za 15 porodica. Za 20 djece Osnovne škole je obezbijeđena obuća i školski pribor.

Mnoge druge značajne aktivnosti su plan za 2014. godinu i nadamo se da ćemo ih uz Božiju pomoć i angažman omladine uspjeti realizovati.

 

Mirza Bilić