skip to Main Content
Upriličena svečanost povodom završetka grubih radova na Vakufsko – administrativnom centru Medžlisa IZ Kiseljak

U četvrtak 23. januara 2014. godine, poslije jacije namaza u restoranu „Orijent“ u Kiseljaku, upriličena je svečanost povodom završetka grubih radova, odnosno pokrivanja objekta Vakufsko – administrtivnog centra Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak.

Na svečanosti su bili članovi Građevinskog odbora, članovi Izvršnog odbora MIZ Kiseljak i svi imami s područja Medžlisa. U svojstvu domaćina prisutnima su se obratili predsjednik Građevinskog odbora g-din Šukrija Melezović, zatim Glavni imam Emir ef. Pajt i predsjednik Medžlisa g-din Admir Čeho, koji su ,između ostalog, izrazili riječi radosti za dinamiku dosadšanjih radova, te uputili riječi zahvale svima koji su na bilo koji način sudjelovali u našem zajedničkom projektu.


Podsjećamo da je Medžlis IZ Kiseljak, 03. novembra 2013. godine, započeo s radovima na izgradnji Vakufskog centra, koji se izvodi u avliji Čaršijske džamije u Kiseljaku, uz neposrednu glavnu saobraćajnicu. Medžlis IZ Kiseljak, zahvaljuje se dosadašnjim vakifima, koji su podržali ovaj projekat i prepoznali njegovu važnost i vrijednost.


Ukupna procjenjena vrijednost projekta iznosi 452.127,00  KM, a budući da se radi o projektu koji je od ogromne važnosti za Bošnjake na području Općine Kiseljak, apelujemo na sve one koji su u mogućnosti i žele dati svoj doprinos realizaciji ovoga projekta, mogu to učiniti uplatom donacije kod UniCredit banke. U saradnji sa Vakufskom direkcijom Sarajevo, te u skladu sa predviđenim pravilnikom izradit ćemo vakufname za sve donatore.

Back To Top