skip to Main Content
Delegacija Građevinskog odbora MIZ-a Kiseljak na prijemu kod Reisu-l-uleme mr. Husein ef. Kavazovića

U četvrtak, 09.01.2014., godine,  delegacija Građevinskog odbora za izgradnju Vakufsko -administrativnog centra Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, boravila je u posjeti reisu-l-uleme, mr. Husein ef. Kavazovića.  Predsjednik Medžlisa, g-din Admir Čeho, predstavio je članove delegacije i  informisao reisu-l-ulemu sa dosadašnjim aktivnostima medžlisa IZ Kiseljak, a predsjednik Građevinskog odbora, g-din Šukrija Melezović, o procesu  izgradnje Generacijskog projekta Vakufsko – administrativnog  centra.

 

Prijemu je također prisustvovao i direktor Vakufske direkcije, mr. hfz. Senaid Zajimović, uz čiju saradnju i podršku  Medžlis islamske zajednice Kiseljak i realizira ovaj važan projekat. Pored predsjednika Medžlisa i Građevinskog odbora, delagaciju su činili i predsjedavajući  Općinskog vijeća Kiseljak  g-din  Benis Topalović, g-din Senad Orman, g-din Zakir Selimović, g-din Asmer Japaur i direktor Osnovne škole u Kiseljaku, g-din Nermin Merhemić.

Reisu-l-ulema je čestitao na dosadašnjim aktivnostima i započetim projektom Vakufsko administrativnog centra MIZ Kiseljak, te izrazio spremnost i podršku Rijaseta i Vakufske direkcije, s ciljem ispunjavanja postavljenog cilja i svečanog otvorenja objekta, koji je planiran, ako Bog da, sredinom tekuće godine. Na kraju, predsjednik Medžlisa islamske zajednice Kiseljak,  se zahvalio reisu-l-ulemi na odvojenom vremenu, te u ime delegacije uručio  fotografiju  prve sagrađene džamije u Kiseljaku koja datira iz 18. stoljeća.

 

Asmer Japaur

{AG}fotogalerija/prijem{/AG}

Back To Top