skip to Main Content
U Kiseljaku održana promocija značajnog projekta Udruženja Ilmijje u BiH

U subotu, 21.12.2013. godine u Gradskom kinu u Kiseljaku, sa početkom u 19:00 h je održana promocija važnog projekta Udruženja Ilmijje u Bosni i Hercegovini. Naime, radi se o promociji Monografije Islamske zajednice, na kojoj je Udruženje Ilmijje vrijedno radilo proteklih nekoliko godina. Prikazana su i dva isječka iz dokumentarnih filmova Udruženja Ilmijje koji govore o ulozi imama u odbrani svoga naroda i svoje domovine.

 


Organizator ove promocije je OO Udruženja Ilmijje u Kiseljaku na čelu sa predsjednikom Šaban ef. Šljivarom, u saradnji sa Udruženjem Ilmijje u BiH i Medžlisom Islamske zajednice Kiseljak.

Promotor je bio Hamza ef. Berbić, koji je hronološki predstavio nastanak i razvoj Islamske zajednice u povijesti i ukazao na značaj Monografije Islamske zajednice koju smo dobili kao jedno veliko bogatstvo.

Mirza ef. Bilić je dao kratki prikaz Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak u Monografiji Islamske zajednice.

Na kraju se obratio predsjednik Udruženja Ilmijje u BiH, prof. Mensur ef. Pašalić, koji je biranim riječima predstavio Monografiju kao kapitalni projekat Ilmijje od esencijalnog značaja za IZ-u, ali i naše društvo općenito.

Monografija Islamske zajednice, inače,  ostaje kao zapis i lična karta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i čitave njene strukture. Ostaje kao svjedok Islama na ovim prostorima za generacije koje slijede,

Odbor Udruženja Ilmijje u Kiseljaku se zahvaljuje donatorima promocije, g-dinu Šukriji Melezoviću i Hamzi ef. Berbiću.

{AG}fotogalerija/promocijamonografija{/AG}

Back To Top