skip to Main Content
Završena prva faza na izgradnji Vakufsko-adminstrativnog centra MIZ-e Kiseljak

U subotu, 09. novembra 2013. godine, u prostorijama MIZ Kiseljak održana je sjednica Građevinskog odbora za izgradnju Vakufsko administrativnog centra, kojom je predsjedovao      g-din Šukrija Melezović. Građevinski odbor analizirao je dosadašnje uspješno obavljene radove tj. završetak prve faze za rekordnih pet dana, a koja je u potpunosti samostalno realizirana od strane firme „ORMAN“ d.o.o Kiseljak.

 

Također, na sjednici je napravljen zahtjevan i ambicozan plan budućih aktivnosti, s ciljem završetka radova na objektu, i to ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali u narednih ako Bog da 30-tak dana. Sa zadovoljstvom vam predstavljamo i prve vakife na izgradnji našeg Centra:   g-din Senad Orman, g-din Šukrija Melezović, g-din Osman Jahić, g-din Samir Smajić, g-din Zakir Selimović i g-din Edo Haseđić – IGM Visoko.

Medžlis Islamske zajednice Kiseljak zahvaljuje se svojim prvim vakifima, koji su podržali ovaj projekat i prepoznali njegovu važnost i vrijednost, te poziva i ostale vakife koji su u mogućnosti da se uključe u realizaciju ovog važnog projekta za Bošnjake s područja MIZ Kiseljak.

 

Mirza Bilić

Back To Top