skip to Main Content
Važan događaj za muslimane Kiseljaka

U nedjelju, 03.11.2013. godine, u Kiseljaku je proučena dova povodom početka radova na zgradi Vakufsko – administrativnog centra Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak u haremu Čaršijske džamije. Naime, ideja već odavno postoji, a evo, hvala Allahu, došao je i taj trenutak da se ideja sprovede u djelo.

 

Džematlije, ali i prijatelji Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, napunili su Čaršijsku džamiju, gdje je klanjan Podne – namaz, a nakon toga na mjestu gradnje ovoga objekta proučena je dova za uspješnu realizaciju ovoga projekta, na čijim temeljima je prinešena žrtva i zaklan kurban.

Svečanosti je pored ostalih prisustvovao i direktor Vakufske direkcije u BiH, hfz. Senaid Zaimović, koji se obratio i izrazio riječi podrške ovome projektu, rekavši da će se i Vakufska direkcija svakako uključiti u realizaciju ovoga projekta.

Predstavnici Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, glavni imam prof. Emir ef. Pajt, predsjednik MIZ-e Kiseljak, gosp. Admir Čeho, obratili su se prisutnima, ukazali na značaj ovoga projekta za muslimane ovih krajeva i zahvalili se svima onima koji su preuzeli dio svoje odgovornosti za realizaciju ovoga hajirli posla. Posebno su se zahvalili predsjedniku Građevinskog odbora gosp. Šukriji Melezoviću, predsjedavajućem Općinskog Vvijeća Kiseljak i članu Građevinskog odbora hfz. Benisu Topaloviću, Asmeru Japauru članu Izvršnog odbora i članovima Građevinskog odbora gosp. Senadu Ormanu, gosp. Zakiru Selimoviću, gosp. Osmanu Jahiću, gosp. Ismetu Hodžiću i gosp. Fahri Topaloviću.

Predsjednik Građevinskog odbora, gosp. Šukrija Melezović također se obratio prisutnima, iskazao svoju spremnost za punu podršku u realizaciji ovoga projekta, u nadi da će u vrlo kratkom vremenu sa ovim timom ljudi uspjeti realizovati ovaj veliki projekat.

Ukupna procjenjena vrijednost objekta iznosi 452.127,00  KM. Budući da se radi o projektu koji je od ogromne važnosti za Bošnjake na području Općine Kiseljak, apelujemo na sve one koji su u mogućnosti i žele dati svoj doprinos realizaciji ovoga projekta, mogu to učiniti uplatom donacije kod UniCredit banke. U saradnji sa Vakufskom direkcijom Sarajevo, te u skladu sa predviđenim pravilnikom izradit ćemo vakufname za sve donatore, te smo pripremili i knjigu vakifa za izgradnju Centra. Detaljne informacije o uplatama možete naći na prezentaciji ovoga projekta, koja se nalazi na našoj web stranici.

Mirza Bilić

{AG}fotogalerija/temeljac{/AG}

Back To Top