skip to Main Content
Projekt “Vakufsko administrativnog centra” Medžlisa IZ Kiseljak

Poštovani posjetioci našeg web portala, dragi prijatelji,

U periodu nakon agresije na BiH i povratka džematlija, Medžlis Islamske zajednice Kiseljak, zahvaljujući prije svega svojim privrednicima, organizranošću svih džemtlija, kao i ostalim vakifima (fizičkim i pravnim licima) obnovio je sve uništene i oštećene džamije i mesdžide tokom agresije i iste stavio u upotrebu, te samim tim zaokružena je potreba muslimana na našem Medžlisu za novim vjerskim objektima. U skladu s navednim a imajući u vidu odavno opravdanu potrebu, Izvršni odbor Medžlisa IZ Kiseljak, odgovarajući izazovima ovog vremena i potrebama stavio je u priroritet u svom Planu rada za 2013. godinu, projekat izgradnje Vakufsko administrativnog centra Medžlisa IZ Kiseljak. S tim u vezi Izvršni odbor Medžlisa formirao je Građevinski odbor kojeg čine predstavnici Medžlisa, općine Kiseljak, privrednici i predstvnici džemata Kiseljak. Dakle, Medžlis Islamske zajdnice Kiseljak već duže vrijeme intezivno radi na pripremi s ciljem pokretanja aktivnosti na izgradnji projekta “Vakufsko administrativnog centra” Medžlisa IZ Kiseljak, koji će se graditi  u dvorištu Čaršijske džamije u Kiseljaku, i hvala Allahu, dž.š, bliži se i dan svečanog polaganja kamen temeljca.

TEHNIČKI OPIS OBJEKTA:

Objekat ima namjenu kao vakufsko-administrativni centar i izvodi se u avliji Čaršijske džamije Kiseljak. Objekat je smješten na prostoru uz glavnu saobraćajnicu, džamiju i rotiljski potok. Spratnost objekta je  Prizemlje + Sprat. Veličina objekta je 20,50×7,0m +10,30×4,0m.

PRIZEMLJE OBJEKATA ĆE SADRŽAVATI SLJEDEĆE SADRŽAJE:

TRI POSLOVNA PROSTORA ZA IZNAJMLJIVANJE I PRVO BOŠNJAČKO OBDANIŠTE ZA DJECU.

SPRAT OBJEKATA ĆE SADRŽAVATI SLJEDEĆE SADRŽAJE:

EDUKATIVNI CENTAR ZA RAD  S MLADIMA (MULTIFUNKCIONALNA

SALA), PROSTORIJE MEDŽLISA I BIBLIOTEKU

CILJEVI PROJEKTA SU:

  • Unapređenje imovine Medžlisa IZ-e Kiseljak;
  • Podizanje svijesti o važnosti predškolskog odgoja kroz obezbjeđeni insitucionalni odgoj novoizgrađenog vrtića za djecu;
  • Finansijsko jačanja Medžlisa IZ-e Kiseljak davanjem pod zakup predviđenih poslovnih prostora u objektu;
  • Poboljšanje uslova rada i obogaćivanje vjerskih, kulturnih i edukativnih sadržaja u objektu;
  • Nove prostorije i sjedište Medžlisa IZ Kiseljak, te uljepšavanje vanjskog izgleda i dijela grada  Kiseljaka.

Budući da se radi o projektu od ogromne važnosti za Bošnjake na području općine Kiseljak, apelujemo na sve one koji su u mogućnosti i žele dati svoj doprinos realizaciji pomenutog projekta. Projektna vrijednost našeg projekta iznosi 452.127,00 KM. U saradnji sa Vakufskom direkcijom Sarajevo, te u skladu s predviđenim pravilnikom izraditi ćemo vakufname za sve donatore, te smo pripremili i knjigu vakifa za izgradu Centra, koju želimo i ovim putem prezentovati i promovisati.

U nadi da ćete podržati ovaj projekat unaprijed Vam se zahvaljujemo i molimo Allaha, dž.š., da Vama i Vašim najmilijim  da bereket, zdravlje, sreću i svako dobro u životu.

Sve dodatne informacije o ovom projektu zainteresovani mogu dobiti i putem našeg web portala, kao i način uplate donacija, kao i direktinim tel. pozivom!

{youtube}kulStg-HF0k{/youtube}

{AG arrange=”name” paginUse=”0”}fotogalerija/projekat_centar{/AG}

Back To Top