skip to Main Content
Iftar sa privrednicima i delegacijom muftiluka Sarajevskog

Već drugu godinu za redom, u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, organizovan je iftar sa privrednicima. Iftar je priređen 21.07.2013. godine u restoranu “Orijent” u Kiseljaku. Iftaru je prisustvovala i delegacija Sarajevskog muftiluka, na ćelu sa muftijom sarajevskim, mr. Husein ef. Smajićem. U pratnji sa Muftijom, iftaru su prisustvovali Bego ef. Selimović, sekretar Sarajevskog muftiluka, zatim Mustafa Spahić, profesor u Gazi Husrev – begovoj medresi u Sarajevu i  Hasan Atli, savjetnik za vjerska pitanja pri ambasadi Republike Turske.

 

Prisutne je poselamio u svojstvu domaćina, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, prof. Emir ef. Pajt, a nakon iftara gosti su posjetili nekoliko naših džemata, gdje su održali i prigodna ramazanska predavanja.

U Čaršijskoj džamiji u Kiseljaku predavanje je održao muftija sarajevski, mr. Husein ef. Smajić, a teravih – namaz je predvodio Hasan Atli.

U džematu Gromiljak predavanje je održao prof. Mustafa Spahić, a u džematu Višnjica Bego ef. Selimović.

 

Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali iftaru, a posebno delegaciji Sarajevskog muftiluka koji su svojim prisustvom uveličali ovaj skup i korisnim predavanjima počastili naše džematlije.

{AG}fotogalerija/iftarprivrednici{/AG}

Back To Top