skip to Main Content
Mekteb na Rudniku, četvrti u nizu predramazanskih obilazaka džemata

Imami Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, na ćelu sa glavnim imamom, prof. Emir ef. Pajtom, u ponedjeljak, 10. juna, nakon akšam – namaza, proučili su zikr u mektebu na Rudniku, džemat Gromiljak.

Hamza ef. Berbić je izrazio dobrodošlicu, uputio zahvalu Allahu, dž.š., što je počašćen jednim ovakvim društvom i posjetom, kao i samim odzivom velikog broja džematlija.

Prisutne je poselamio i glavni imam, izrazio svoje veliko zadovoljstvo zainteresovanošću džematlija za ovakve skupove, na kojima je svakoga puta veći broj prisutan. Naša srca se sjedinjuju i pripremaju za mubarek Ramazan. Glavni imam je najavio i predavača, a predavač ove večeri je bio Adnan ef. Bajrekatervić, imam džemata Kreševo, koji je na jedan poseban način prisutnima približio značaj “lijepe riječi”.

Ovo je četvrto okupljanje u nizu predramazanskih obilazaka. Do sada su bile posjete u džematima: Kreševo, Hercezi, Crnići i ovoga puta džemat Gromiljak.

Slijedeće okupljanje je zakazano već za idući ponedjeljak, 17. juni, nakon akšam – namaza u džematu Solakovići. Svojim prisustvom uveličajte ovaj ibadet!

 

Back To Top