skip to Main Content
UČENICI OŠ „KISELJAK 1“ NA DRUGOM DRŽAVNOM TAKMIČENJU IZ PREDMETA VJERONAUKA OSVOJILI DRUGO MJESTO!

U organizaciji Rijaseta IZ u BiH dana 18.05.2013. godine, u prostorijama medrese „Osman ef. Redžović“ održano je drugo državno takmičenje iz vjeronauke. Na ovom velikom takmičenju učestvovali su učenici naše škole, Muhamed Aletić (nastavnik Izudin Dahija) i Sumeja Ivazović (nastavnica Enisa Gazija-Pajt). Ponosni smo na naše učenike koji su se, u dosadašnjim krugovima (školsko, općinsko i kantonalno takmičenje) pridružili najboljim od najboljih, te tako uvršteni u najuspješnija 24 polaznika vjeronake od ukupno 240.000 učenika koji pohadjaju ovaj predmet.

Učenik sedmog razreda, Muhamed Aletić, nastupao je za ekipu travničkog muftijstva, dok je učenica osmog razreda, Sumeja Ivazović, predstavljala ekipu sarajevskog muftijstva i ekipno osvojila drugo mjesto. Prema riječima rukovodioca vjerskoprosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice, učenici su pokazali zavidan nivo znanja i sposobnosti.

Posebnu zahvalnost iskazujemo muftiji sarajevskom Huseinu ef. Smajić, muftiji travničkom Nusretu ef. Abdibegović, Begi ef. Selimović i Hamzi ef. Berbić na moralnoj i materijalnoj podršci nastavnicima i učenicima.

Čestitamo vrijednim učenicima i upravi škole na osvojenom drugom mjestu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enisa Gazija-Pajt

 

Back To Top