skip to Main Content
ODRŽANO MEKTEBSKO TAKMIČENJE NA NIVOU MEDŽLISA

U nedjelju, 21. aprila 2013. godine u Čaršijskoj džamiji u Kiseljaku održano je mektebsko takmičenje iz kiraeta i općeg znanja o Islamu za nivo Medžlisa IZ Kiseljak.

Polaznici mekteba su predstavljali svoje džemate.

Prvo mjesto iz kiraeta stariji ( od 6. do 9. razreda) uzrast osvojio je Abdusamed Šljivar, džemat Bukovica, sa osvojenih 57 bodova. Drugo mjesto Ivazović Sumeja, džemat Višnjica, sa 45 bodova, a treće Fatić Harun, džemat Duhri, sa osvojena 42 boda.

Prvo mjesto u kategorili kiraeta za mlađi uzrast do 6. razreda osvojio je Bajrić Jahja, džemat Han Ploča, sa osvojenih 48 bodova, druga je bila Osmić Dženisa, džemat Brestovsko, sa 43 boda, a treće mjesto Karahmet Amela, džemat Višnjica,  sa 41. osvojenim bodom.

Iz općeg znanja prvo mjesto je osvojila Agić Selma , džemat Duhri,  sa  42 osvojena boda, drugo Čeho Sumeja, džemat Brestvosko sa 40, a treće Aletić Muhamed iz istog džemata sa 39,5 osvojenih bodova.

Na završnom takmičenju za nivo Muftijstva sarajevskog Medžlis Kiseljak će predstavljati džemati Bukovica (Adbusamed Šljivar) džemat Han Ploča (Jahja Bajrić), te džemat Duhri (Agić Selma).

Ispravak testova iz općeg znanja pokazao je da  su samo nijanse u odgovorima dijelile  djecu od osvajanja prvih mjesta. Tako su Hodžić Zerina iz džemata Kreševo i Sumeja Huseinović iz džemata Han Ploča podijelile 4. mjesto sa 39 osvojenih bodova, a za 3 boda razlike od prvoplasirane Agić Selme.

Ukoliko pogledamo ekipne rezultate prvi šest najuspješnijih mekteba u ovoj godini, a po broju osvojenih bodova su: džemat Višnjica, Brestovsko, Han Ploča, Duhri, Bukovica, Kreševo, Gromiljak ….

Prilikom proglašenja najboljih svim učesnicima takmičenja uručene su nagrade, a najboljima među njima i skomne novčane hedije.

 

{AG}fotogalerija/takmicenje kiseljak{/AG}

 

Back To Top