skip to Main Content
Peto druženje za žene sa Udruženjem Kewser

Pored mnogih kurseva za djecu i odrasle, predavanja i druženja u džematu Han Ploča već peti put je održano druženje za žene. Naime, svaki drugi petak vrijedne hanume iz ovog džemata ugoste neku grupu žena iz drugih džemata i gradova, poslušaju predavanje, obave namaz i onda uz kahvu i slatko razgovaraju i druže se. Dugo vremena nam nedostaju ovakva sijela koja će biti isključivo za žene, a cilj nam je da ovo ne budu samo predavanja vjerskog karaktera, već da nekad poslušamo savjete ginekoga, stomatologa, isl. Posebno nam je drago što ova druženja nisu ograničena samo na naš džemat, već nas posjećuje dosta žena i djevojaka iz drugih džemata našeg Medžlisa.

Ovaj peti put su nas posjetile žene Udruženja Kewser iz Sarajeva koje iza sebe imaju zavidne rezultate. Već dvadeset godina egzistiraju na našim prostorima i vrijedno rade. Izdale su 94 broja magazina Zehra, imaju TV Zehru i radio Zehru, a njihova predsjednica hanuma Sadika Avdić nam je održala predavanje na temu zdravlja i upoznala nas o liječenju homeopatijom čime se ona već dugo bavi.

Cilj nam je da se ova druženja nastave i dalje, da uvodimo i neke druge interesantne stvari za ženu i porodicu, da nas posjeti još puno uspješnih žena muslimanki i da se okoristimo znanjem i trudom koji svi zajedno ulažemo.

Back To Top