skip to Main Content
ZIKR I PREDAVANJE U DŽEMATU BUKOVICA

U utorak, 26.03.2013. godine, poslije akšam namaza u džamiji džemata Bukovica proučen je zikr, a predavanje je održao Hamza ef. Berbić.

Hamza ef. je govorio o važnosti izbora dobrog druga i biranja društva od kojeg ćemo imati korsti, ali ne materijalne nego duhovne, i kako je to  jedan od značajnih  načina da postignemo sreću na oba svijeta. Kasnije je druženje nastavljeno u uz kahvu i čaj.

Ovo druženje je samo nastavak sličnih druženja u nekoliko naših džemata Medžlisa IZ-e Kiseljak, a cilj nam je svaki put dogovoriti naredno druženje i druge akcije, te odrediti način i rok njihove realizacije, te proširivati krug džemata koji žele uključiti se u ovaj i sličan vid druženja.

Na ovom druženju kod Šaban ef. Šljivara dogovoreno je, da krajem aprila upriličimo izlet u Prusac, ako Bog da, a polovinom maja na Igman sa porodicama.

Svi koji žele postati dio ovog putujućeg džemata dobro su došli.

Već u narednu nedjelju, 31.03.2013. godine, poslije jacije namaza bit će proučen redovni i već tradicionalni zikr i održano predavanje u džematu Duhri. O tome ćemo Vas detaljnije obavijestiti naknadno.

Ebu Jahja

Back To Top