skip to Main Content
U KISELJAKU ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “BESKRAJNA SVJETLOST MUHAMED, A.S.,”

U Kiseljaku je u petak 11. januara 2013. godine upriličena promocija knjige „Beskrajna svjetlost – Muhammed, a.s.“ , autora Fethullaha Gulena, u prostorijama gradskog kina. Promocija ove knjige izazvala je veliko interesovanje kiseljačana jer je kino sala gotovo do posljednjeg mjesta bila ispunjena.

Ova knjiga već duže vrijeme izaziva veliku pažnju i ineresovanje u gradovima širom Bosne i Hercegovine. Činjenica da njen autor Fethullah Gulen slovi za jednog od vodećih mislilaca današnjice dovoljno govori o samom djelu.

 

Promociju knjige organizovao je Medžlis IZ-e Kiseljak i Udruženje Ilmije- Kiseljak u saradnji sa Izdavačkim centrom Rijaseta u BiH “El -Kalem” i Izdavačkom kućom “Hikmet” Sarajevo.

Promotori knjige bili su: prof. dr. Šukrija Ramić, prof. Kenan Bajrić i mr. Mustafa Prljača

Moderator promocije je bila Merjem Berbić, učenica 2. razreda Tursko-bosanskog koledža, a Ilahije su učili Abdusamed Šljivar i Ilma Karahmet.

Promocija knjiga je jedan od načina kako ovo značajno djelo približiti domaćem čitateljstvu i na neki način, govoreći o životu Poslanika, s.a.v.s.,  pružiti najadekvatniji odgovor na sve prljave napade i provokacije koje su u zadnje vrijeme usmjerene prema muslimanima i njihovom voljenom Poslaniku, s.a.v.s.,.

Pored promotora gost promocije bio je i glavni imam Medžlisa IZ-e Fojnica i predsjednik Udruženja Ilmijje BiH Mensur ef. Pašalić, te Mehmet Karsli, direktor izdavačke kuće “Hikmet”.

Na kraju se prisutnima obratio predjednik Udruženja ilmijje Medžlisa IZ-e Kiseljak Šaban ef. Šljivar. Zahvalio se prisutnima na odzivu, te dodao kako je ovo početak obilježavanja 12. rebiu-l-evela u Kiseljku, te iskazao svoju zahvalnost upravi gradskog kina na ustupljenom prostoru.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svima koji su pomogli u organizaciji ove promocije, a posebno imamima, koji su u petak 11. januara svoje hutbe posvetili ovoj knjizi i pomenutoj promociji, te predsjedniku Medžlisa IZ-e Kiseljak i članovima Izvršnog odbora na prisustvu, te na materijalnoj podršci.

{AG}fotogalerija/promocija{/AG}

 

Back To Top