skip to Main Content
KONTINUIRANI RAD ČLANOVA KUD “IZVOR 08” IZ KISELJAKA

 

 

Redovnim vježbama u prostorijama gradske kino sale u Kiseljaku i podučavanje novih članova od strane koreografa Merhunise Bejtić i Irhama Čehajića, su garant uspjeha i ostvarivanja još boljih rezultata Kulturno umjetničko društvo „Izvor 08“ iz Kiseljaka.

Iako je mlado društvo koje postoji tek oko pet godina u svom radu ima veoma zapažene rezultate. Broji oko 80 svojih članova, ali nažalost postoji samo folklorna sekcija, za koju su obezbjeđene dvije vrste nošnji za koreografiju koja se zove „Tursko kolo“, te „Narodna nošnja“. “Do sada smo učestvovali na manifestacijama na području općine Kiseljak kao i na smotrama folklora u Busovači, Travniku, Bugojnu i Hadžićima, te međunarodnoj smotri folklora u Gornjem Vakufu.

 

Radi podsjećanja, KUD “Izvor 08” osnovano je 23.04.2008. godine. U velikoj sali hotela “Dalmacija” u Kiseljaku je pred oko 400 posjetitelja održana promocija KUD “Izvor 08” iz Kiseljaka. Pored gostiju nekoliko drugih KUD-ova kao što su KUD “1001 noć” iz Fojnice, članova Kulturne zajednice Bošnjaka “Preporod” Kiseljak, Kulturne zajednice Bošnjaka “Preporod” Gornji Vakuf, Udruženje omladine “Bedem” Visoko, Udruženje omladine “Fatih” Milodraže, Udruženje Bošnjačke omladine “Gazija” Kiseljak ovoj promociji KUD “Izvor 08” Kiseljak kao gost je prisustvovao nekadašnji ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo g-din Emir Hadžihafizbegović “, za naš portal kazao je predsjednik društva Elvedin Mušanović.

 

 

 

Back To Top