skip to Main Content
SUTRA U KISELJAKU PROMOCIJA KNJIGE

Promocija knjige „Beskrajna svjetlost – Muhammed, a.s.“ autora Fethullaha Gulena, bit će upriličena u prostorijama gradskog kina u Kiseljak u petak 11. januara 2013. godine u  u 19:00

Promociju knjige organizuju:

Medžlis IZ-e Kiseljak, Udruženje Ilmije- Kiseljak, Izdavački centar Rijaseta u BiH “El -Kalem” i Izdavačka kuća “Hikmet” Sarajevo.

Promotori knjige su:

– prof. dr. Šukrija Ramić, Kenan Bajrić i mr. Mustafa Prljača

Moderator promocije je Merjem Berbić, učenica 2. razreda Tursko-bosanskog koledža.

Ilahije uče Abdusamed Šljivar i Ilma Karahmet.

Za knjigu Beskrajna svjetlost – Muhammed, a.s. , autora M. Fethullaha GULENA, možemo slobodno reći  da na najljepši način govori o svim aspektima života Poslanika, s.a.v.s., i da ljudska srca ispunjava ljubavlju prema njemu. Modernom čovjeku nudi rješenja za probleme na vjerskom, sociološkom, psihološkom i ekonomskom planu, te….u okviru opisanih dešavanja iz perioda Objave, u  njihov epicentar postavlja upravo Poslanika, s.a.v.s., stavljajući akcenat na iznimni fetanet i mudrost Najboljeg među ljudima. Riječ je o djelu koje je prevedeno na više od 30 jezika i koje se koristi kao školski udžbenik u obrazovnim institucijama širom svijeta, uključujući i Univerzitet el- Ezher.

Kako bi ovu knjigu približili domaćem čitateljstvu i na neki način, govoreći o

životu Poslanika, s.a.v.s.,  pružili najadekvatniji odgovor na sve prljave napade i provokacije koje su u zadnje vrijeme usmjerene prema muslimanima i njihovom voljenom Poslaniku, s.a.v.s., izdavački centar Rijaseta IZ u BiH „El-Kalem“ i izdavačka kuća „Hikmet“, u saradnji sa lokalnim muftijstvima i medžlisima IZ, organizuju seriju promotivnih večeri širom Bosne i Hercegovine.

 

http://www.youtube.com/watch?v=jPM1Kj1f2P8

Pogledajte video. Fethullah hodža plače pričajući o smrti Allahovog poslanika Muhameda, a.s., i trenutku kada je o Allahov Poslanik upoznao svoju kčer Fatimu da će preseliti na Ahiret. Ovo nemože osim iskreni Allahov rob, a Allah najbolje zna robove svoje.

Aiša,r.a., kaže:” Fatima nam je jednom došla a njen hod je bio kao u Vjerovjesnika. Poslanik je rekao:’Dobro došla,kćeri moja.’Posadio je da sjedne sa njegove desne strane.Rekao joj je nešto na uho tako da je zaplakala.Ponovo se nagnuo i šapnuo joj nešto nakon čega se nasmijala. Rakla sam:nikad do danas ne vidjeh tako blizu sreću i tugu. Upitala sam je za ono što joj je šapnuo.”Ne odajem Vjerovjesnikove tajne”-odgovorila je. Kada je preselio upitala sam je ponovo o onome što joj je rekao Poslanik. Ona mi reče: ” Dzibril me svake godine preslusavao Kur’an po jednom, a ove je godine to učinio dva puta. Nisam ga vidio dok mi nije došao moj edzel. Ti ćeš biti prva od moje porodice koja će mi doći, tj. skim ću se sastati, a ja sam tvoj najbolji predak. Zaplakala sam a on mi je rekao: “Ne želiš li da budeš žena nad ženama svih svjetova?”, pa sam se nasmijala” (Prenose Buharija i Muslim)

 

Back To Top