skip to Main Content
DRUGO OMLADINSKO DRUŽENJE U KREŠEVU

U džematu Kreševo, Hadži Hasanova džamija, je prošle nedjelje poslije jacije namaza upriličeno drugo druženje omladine, a u organizaciji Koordinacionog odbora za edukacione programe  sa mladima pri Medžlisu IZ-e Kiseljak.

Ovaj put nam je gost bio mr. islamske psihologije Edin Tule. Islamsku psihologiju je studirao u Maleziji, a više od jedne decenije, širom globusa, je trener na seminarima Emocionalne Inteligencije (EQ), Islamske Psihologije, Liderstva, Retorike, Odgojnih Koncepta i Tehnike Razmišljanja.

Na druženju je postignuta je interakcija i uključenost mnogih u razgovor i druženje. Prisutni su davali svoja mišljenja i iznosili stavove, te aktivno učestvovali u dijalogu.

Cilj je postignut, a u narednim druženjima ćemo nastojati da bude još i bolja, ako Bog da.

Iz ovog druženja je važno spomenuti dogovor koji smo postigli sa Edinom da 10. februara 2013. godine  organizujemo jednodnevni seminar za mlade na temu  “Menadžment konflikta”.

Detalje i lokaciju seminara ćemo objaviti naknadno.

U 2013. godini nastojat ćemo se više uvezivati sa mladim Bošnjacima širom Evrope. Neke od njih ugostiti u Kiseljaku i Kreševu, te biti njihovi gosti u Švedskoj, Njemačkoj, Austriji ili nekoj drugoj zemlji gdje žive Bošnjaci. Važno je i za nas i njih da razmjenjujemo iskustva i da se upoznajemo.

 

{AG}fotogalerija/druzenje{/AG}

Back To Top