skip to Main Content
Džemat Bukovica:TAKMIČENJE ZA DJECU U POZNAVANJU SURA IZ AMME DŽUZA

U nedjelju, 04. 11. 2012. godine, u džematu Bukovica održano je takmičenja za djecu u poznavanju kratkih sura Amme džuza.

Dječaci i djevojčice su biti podijeljeni u dvije grupe. Dvadeset takmičara se takmičilo, a najbolji u grupi do 14 godina bili su Sumeja Ivazavić, Šejma Neimarlija i Ilma Karahmet. U grupi do 11 godina je bila veća konkurencija, a bolji od ostalih bili su Ajna Ramić, Merjem Heseinović i Muhamed Huseinović. Prva tri mjesta su nagrašena novčanim nagradama, a svi učesnici su takođe dobili novčane nagrade za učešće, ali simbolično, sa po 5 i 10 KM.

U prvoj grupi djeca do 11 godina trebala su znati sureta od sure  Ihlas do Et-Tekasur ( El – haku muttekasur), a u drugoj  do 14 godina sureta do El- Kadr ( Inna enzelnahu fi lejleti-l-kadr).

 

Na ovom takmičenju bilo je dječaka i djevojčica iz šest džemata medžlisa IZ-e Kiseljak i dva džemata iz Sarajeva.

Cilj  takmičenja je da se djeca iz mekteba stimulišu u što ispravnijem učenju Časnog Kur'ana, te da stariji uzras do maja 2013. godine, ako Bog da, zna Amme džuz napamet, a mlađi do Et-tarik

Već krajem mjeseca, 25. 11. 2012. godine poslije podne namaza, najavljujemo slijedeće takmičenje koje će, ako Bog da,  biti u džematu Gromiljak. Takmičerima u obje grupe bit će povećana samo po jedna sura.

Tako će takmičari do 11 godina učiti sureta od Ihlas do Sure: Al-Qaari'a ( El-kariatu mel – kariah) , a grupa do 14 godina sureta od Ihlas do Sura: Al-Alaq (Ikre’).

{AG}fotogalerija/kuran{/AG}

Back To Top