skip to Main Content
RAMAZAN MUBAREK OLSUN

Ramazan je škola u kojoj se čovjek uči da voli Boga i čovjeka; ramazan je milost Božija koja čovjeka uči kako da očisti svoje srce od pakosti; ramazan je blagost koja čovjeku donosi lijepe misli i uči ga da govori lijepe riječi; ramazan je sreća i spas čovjeku koji ima ruku da usreći i spasi čovjeka koji zaslužuje ljubav i pažnju, jer onaj koji usreći i spasi čovjeka Allah će njega usrećiti na ovome svijetu i spasiti ga na drugome svijetu.

Poslanik, a.s., nas uči da se u vrijeme ramazana otvore vrata Dženeta, a zatvore Džehenema, te da se šejtani okivaju u lance, ali i da će najviše ljudi uči u Dženet zbog bogobojaznosti i lijepog ahlaka.


Učimo dovu Allahu Uzvišenom da nam ramazan protekne u miru i bereketu, da nam se srca zbliže u vjeri i ljubavi, da nam Allah ukabuli ibadet posta i usliša naše dove za zdravlje i sreću svakog pojedinaca, cijelog našeg naroda i cijeloga svijeta.

AMIN!

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN SVIM VJERNICIMA ŽELI MEDŽLIS IZ-e KISELJAK I UREĐIVAČKI ODBOR WEB PORTALA www.medzliskiseljak.ba !


Back To Top