skip to Main Content
O.Š. Kiseljak1: Nagrade i priznanja najboljima i uručenje diploma učenicima osmih razreda

U centralnoj školi O.Š. Kiseljak 1 u Hrastovima, 19. juna 2012. godine, upriličena je svečanost za djecu, roditelje, uposlenike i ostale zvanice, a u povodu završetka školovanja za učenike osmih razreda, te u povodu postignutih rezultata na kraju školske godine.

Direktor škole Saudin Dahija je u uvodnom obračanju istakao kakve je rezultate postigla ova škola sa svojim učenicima i uposlenicima, a posebno je istakao osvojeno prvo mjesto na Državnom takmičenju iz vjeronauke pohvalivši rad nastavnice Enise Gazja-Pajt….

{AG}fotogalerija/diplome{/AG}

Za pet učenika sa posebnom diplomom uručene su pored diploma i novčane nagrade, a koje je obezbijedio načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić. Načelnik je lično uručio nagrade najboljima i pozvao dječake i djevojčice da ne ulaze prerano u svijet odraslih, te da još ostanu djeca.

Predstavnik Rijaseta u BiH na ovoj svečanosti Nezir Halilović istakao je kako mu je posebno drago što je ova škola iz jednog malog mjesta osvojila prvo Državno takmičenje iz vjeronauke i svojim rezultatima postavila kriterije za sva naredna takmičenja. Čestitao je direktoru, uposlenicima, učenicima, ali i svim roditeljima.

Pet najboljih učenika u 2011/12. školskoj godini su:

1. Merjema Karalić ( 1. mjesto iz vjeronauke)

2. Melisa Hasić

3. Naida Karasalihović

4. Aida Topalović

5. Amer Čeho

Back To Top