skip to Main Content
U nedjelju 17. 06. proučen mevlud u džematu Višnjica

U Nedjelju, 17.06.2012. godine, nakon akšam – namaza, u džematu Višnjica proučen je tradicionalni mevludi šerif. Mevlud su proučili imami Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, a gost predavač je bio Mr. Esmir Halilović, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

Imami su svojim milozvučnim glasovima, odlomcima iz Kur'ana, mevludom i zikrullahom stvorili jedan ugodan ambijent, a nakon toga Mr. Esmir Halilović se obratio prisutnima. Upozorio je na probleme sa kojima se susreću današnji muslimani, razne poroke u ahiri zemanu. Upozorio je na značaj jedinstva muslimana i naglasio slijedeće: „Posebno mi je drago što sam danas prispio ovdje. Ono što mi daje optimizam je kada vidim kolege imame da se cijene i da se vole u ime Allaha,dž.š., da se sastaju u Božijim kućama i da rade zajedno. To jedinstvo muslimana nam zaista treba, a posebno u ovim vremenima.“

Dan nakon toga, 18.06.2012. godine, održana je tradicionalna višnjička dova, a nakon podne – namaza proučen je kelime-i-tevhid šehidima, pokraj turbeta u Višnjici.

Back To Top