skip to Main Content
U Šehidskoj džamiji ( Han Ploča ) u nedjelju je održano takmičenje za djecu u poznavanju kratkih sura Amme džuza

U nedjelju, 27. maja, sa početkom u 18:00 sati u Šehidskoj Džamiji na Han Ploči upriličeno je takmičenje za djecu do 8 razreda u poznavanju kratkih sura Amme džuza. Na takmičenje se prijavilo 40 dječaka i djevojčica. Takmičenju je pristupilo 32 djece, a bili su podijeljeni u dvije grupe.

U prvoj grupi, djeca do 11 godina, a u drugoj do 15. Prva grupa napamet je učila sure od Ihlas do Kurejš, a u drugoj do El- Kariah. Za pva tri mjesta u obadvije grupe obezbijeđene su vrijedne novčane nagrade. Sve takmičare je ocjenjivala komisija u sastavu: Mustafa ef. Pašić, Šaban ef. Šljivar , Kenan ef. Bajrić, te Abdusamed Šljivar, koji je bio pobjednik na takmičenju za nivo Medžlisa IZ-e Kiseljak, te osvojio drugo mjesto na nivou Muftijstva sarajevskog.

U starijoj grupi do 15 godina najbolji su bili: ….

 

1. mjesto Agić Elma

2.  mjesto Ivazović Sumeja

3. mjesto Osmić Dženisa

U manjoj grupi najbolji su bili:

1. Huseinović Merjem

2. Duharkić Hadžera i Bajrić Jahja

3. mjesto: Žolja Emin i Dahija Melina

Cilj ovog neformalonog takmičenja je da se djeca stimulišu , te da u kontinuitetu uče napamet sure iz Časnog Kur´ana.

Naime, cilj je na kraju svakog mjeseca do maja 2013. godine organizovati slična takmičenja, a za svaki naredni mjesec povećavati samo po dvije sure. Tako bi stariji uzrast u maju 2013. godine napamet znali Amme džuz, ako Bog da.

Na kraju prvog takmičenja održanog u nedjelju svima je podijeljen plan takmičenja za mjesec Juni i Juli. Naredno takmičenje zakazano je za 24. juni u 18:00.

Prijave za takmičenje mogu se izvršiti na e-mail: takmicenjekurana@gmail.com


{AG}fotogalerija/takmicenjehp{/AG}

Back To Top