skip to Main Content
Drugu godinu za redom na Večeri Kur'ana u Carevoj džamiji učeč iz Kiseljaka

MIZ-e Sarajevo već sedmu godinu u povodu obilježavanja Dana džamija organizira večeri posvećene Kur'anu na kojima učešće uzimaju ponajbolji učači iz Bosne i Hercegovine, ali i svijeta.

Ovako je na web stranici Medžlisa Sarajevo najavljeno Veče Kur'ana u u Carevoj džamiji , koje će biti upriličeno u četvrtak, 24. maja 2012. godine, poslije akšam-namaza. Sasvim je sigurno da je postrala tradicija da na ovoj manisfestaciji uče najbolj učači iz BiH i svijeta, a nas raduje što drugu godinu za redom Medžlis IZ-e Kiseljak ima svog predstavnika. Prošle godine je to bio mladi Abdusamed Šljivar, učenik 7 razreda, a ove godine Mustafa ef. Pašić imam u džematu Duhri. Podsjetimo da je nedavno Mustafa ef. nastupio na svjetskom takmičenju učača u Iranu, gdje je dostojno predstavio BiH.

Ove godine pored Mustafa ef. Pašića na Večeri Kur'ana učešće će uzeti učači: hafiz Bajram Ajeti, Islamski teološki fakultet u Skoplju, hafiz Mensud Đulović, ima u džematu Dobrinja 3B, MIZ-e Sarajevo, hafiz Jusuf Karamanhafiz Hidajet Talić, imam Jusuf-pašine džamije u Maglaju, te gost učač iz Republike Turske Fatih Okumuš, kurra hafiz.

U uvodnom dijelu Večeri, od 19:30 sati, nastupit će hor MIZ-a Sarajevo sa prigodnim programom.

{AG}fotogalerija/vecekurana{/AG}

 

Back To Top