skip to Main Content
MEKTEBSKA LIGA: Gromiljak domaćin, Bukovica pobjednik

U subotu, 28. aprila 2012. godine, je odigran završni turnir u malom nogometu polaznika mektebske nastave “Mektebska liga”. Na Turniru je učestvovalo 13 od 15 džemata sa prostora Medžlisa IZ-e Kiseljak.

Džemat Gromiljak i Hamza ef. Berbić ove godine su bili domaćini završnog turnira i u svakom smislu opravdali  tu ulogu, zajedno sa Japijem na čijem se terenu i igrao turnir. Organizacija je u svakom smislu bila na najvećem nivou.

Turnir je počeo u 9:00 sati svečanim otvaranjem i učenjem ašareta od strane Abdusameda Šljivara, pobjednika Mektebskog takmičenja iz kiraeta za Medžlis Kiseljak. Nakon učenja Ku´ana malim fudbalerima se obratio Hamza ef. kao domaćin i glavni imam Muharem ef. Sijerčić koji je turnir proglasio otvorenim i sportistima poželio puno uspjeha i da turnir protekne u fer playu.

Na samom kraju su se izdvojile četiri najbolje ekipe. Ekipa Han Ploče je za finale u derbiju poražena od Bukovice sa 3:2, a Bilalovac je bio bolji od džemata Višnjica. U finalnoj utakmici Bukovica je savladala Bilalovac, a Višnjica Han Ploču za treće mjesto.

Tako je ekipa Bukovice odbranila prošlogodišnju titulu najbolje mektebske ekipe u Kiseljaku.

Nadamo se da će dostojno predstavljati Medžlis na završim takmičenjima – nivo Muftijsva sarajevskog.

{AG}fotogalerija/liga{/AG}

Back To Top