skip to Main Content
Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Sulejman Tihić primio je delegaciju Udruženja ILMIJJE Islamske zajednice u našoj zemlji.

 

Udruženje ILMIJJE Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) okuplja imame, muallime, muderrise i ostale uposlenike IZ-a, a ove godine obilježava 100-godišnjicu postojanja i rada.

Njegovi predstavnici su ovom prilikom prezentirali svoj rad i način djelovanja te planove i aktivnosti za obilježavanje ovoga važnog jubileja.

Istaknuta je pozitivna i konstruktivna uloga članova ILMIJJE u procesu afirmiranja i odbrane države Bosne i Hercegovine za koju je život dalo stotinjak imama.

Poseban značaj imami i drugi članovi ovoga eminentnog udruženja imaju u inozemstvu gdje imaju direktnu i ….

 

dobru suradnju sa bh. dijasporom pomažući u očuvanju vjerskog i kulturnog identiteta i tradicije Bošnjaka.

Predsjednik SDA dao je punu podršku radu i aktivnostima ILMIJJE i istakao neophodnost sistemskog rješavanja finansiranja vjerskih zajednica u našoj zemlji.

Veoma je važno da imami, muallimi, muderissi i drugi uposlenici IZBiH imaju zakonom definirana prava kao i ostali uposlenici budžetski korisnici, što sada nije slučaj, kazao je Tihić.

U delegaciji Udruženja ILMIJJE bili su Mensur ef. Pašalić, predsjednik Udruženja, Zijad ef. Ljevaković, potpredsjednik, generalni sekretar Rifat Fetić, Muharem Hasanbegović, počani član Glavnog odbora ILMIJJE te prof. dr. Dževad Hodžić, koordinator IZ-a za suradnju sa državnim institucijama.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Federacije BiH i član Predsjedništva SDA Mirsad Kebo, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije i član Glavnog odbora SDA Safet Softić te Aljoša Čampara, savjetnik predsjednika SDA i član Izvršnog odbora SDA Kantona Sarajevo, saopćila je Služba za odnose s javnošću SDA.


Izvor vijesti:http://www.24sata.info

Back To Top