skip to Main Content
Seminar: Edukaciona radionica za imame u Kiseljaku

U prostorijama Medžlisa IZ-e Kiseljak 20. marta je održan seminar za imame našeg Medžlisa. Ova radionica je nastavak  doedukacije za muallime iz oblasti pshilogije i pedagogije. Edukacija se vrši pod pokroviteljstvom Vjerskoprosvjetne službe.

Ovaj vid edukacije je ušao u treću fazu. Prvo su educirani edukatori između imama, koji onda svoja iskustva i saznanja iz oblasti pedagogije dijele sa drugim imamima.

U Kiseljak je u goste došao Muhamed ef. Hafizović iz džemata Bojnik, Medžlis IZ-e Sarajevo, te svojim izlaganjem opravdao povjerenje ukazano mu od Vjerskoprosvjetne službe…..

Seminar je započeo učenjem ašareta od starne Mustafa ef. Pašića, a u nastavku se razvila interakcija svih prisutnih, te razmjena iskustva i mišljenja šta bi u narednom periodu trebalo uraditi kako bi rad sa djecom u mektebu ostao važan faktor opstanka Bošnjaka i islama na ovim prostorima.

Naglašeno je da pored rada sa djecom neizostavan faktor za uspjeh u mektebskom radu jeste što bolja kordinacija sa roditeljima, te raditi na poboljšanju uslova za rad.

{AG}fotogalerija/seminar{/AG}

Back To Top