skip to Main Content
Nova 1433. h.g. u Kiseljaku -PAKETIĆI ZA DJECU KOJA POHAĐAJU MEKTEBSKU NASTAVU U 15 DŽEMATA

Džemat Duhri

Dočekujući Novu hidžretsku godinu i prisjećajući se hidžre Poslanika, a.s. i prvih muslimana, ali i svih hidžri nas Bošnjaka, na prostoru medžlisa IZ-e Kiseljak bilo je mnogo aktivosti u svih petnaest džemata. U Kiseljaku i Kreševu na adekvatan i primjeren način je obilježena Nova 1433. godina. Posebnu radost ove godine osjetili su najmlađi – polaznici mektebske nastave.

Od svih aktivnosti u prvom videndu Nove hidržetske 1433. godine izdvajamo:

U Čaršijskoj džamiji u Kiseljaku, petak poslije akšam namaza , proučen je mevlud. Povod je pored Nove godine bilo i 11. godišnjica od otvorenja obnovljene džamije u Kiseljaku. Predavač je bio hfz. Benis Topalović

U subotu 1. muharrema poslije akšam namaza u džematu Brestovsko Veče ilahija za polaznike mekteba. Najbolji hor bio je iz džemata Milodraž. Svi učesnici su dobili vrijedne nagrade.

Ono što je posebno obradovalo sve polaznike mekteba na prostoru Medžlisa IZ-e Kiseljak, njih 870, jeste da su svi dobili paketiče sa proizvodima Vispaka iz Visokog. Džemat Han Ploča je kupio dodatnih 60 paketiča za malu raju koja još ne pohađa mekteb. Tako je ukupno u Kiseljaku i Kreševu podijeljeno 930 paketiča.

Naime, na inicijativu predsjednika Medžlisa IZ-e Kiseljak, Admira Čehe, organizirana je kupovina paketića mektebskoj djeci. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje je u proteklom periodu uspješno realizirao Medžlis IZ-e Kiseljak.

Ova aktivnost je uspješno realizovana u saradnji sa našim privrednicima, koji kontinuirano pomažu i podržavaju rad Medžlisa IZ-e Kiseljak, a to su: “ORMAN” d.o.o., Kiseljak- Senad Orman, “HS”- Ismet Hodžić, “BOSMAN”- Osman Jahić, “MUZURI”- Velid Hodžić, “GRAKOP”-Šukrija Melezović, “AC SMAJIĆ”- Samir Smajić, Ismet Agić, Zakir Selimović, Sefer Nuhić, Ado Mostarlić, Pokop“ZARAFET” Kiseljak, Kerim Bejtić, Buco TWI i firma “VISPAK”d.o.o. Visoko.

U paketičima koji su podjeljeni su bili sve proizvodi domaćih fimi sa halal certifikatom.

Najiskrenije se zahvaljujemo privrednicima, džematskim odborima, imamima, roditeljima na učešću u ovim aktivnostima, te se iskreno nadamo da će sličnih akcija biti još u narednom periodu.


Ovdje ćete moći pogledati galeriju fotografija nakon što iste budu dostavljene iz džemata.

Džemat Bilalovac

Han Ploča

Džemat Višnjica

Džemat Milodraž

 

 


 

 


 

 

 


Back To Top