skip to Main Content
Bajramski prijem

U ponedjeljak, 07. novembra, drugi dan Kurban bajrama u restoranu “Orijent” – Kiseljak upriličen je bajramski prijem u organizaciji medžlisa IZ-e Kiseljak.

Na prijem su pozvani svi predsjednici (mutevelije) i blagajnici petnaest džematskih odbora iz Kiseljak i Kreševa, te predstavnici političjkih partija i privrednici.

Prvi se prisutnima obratio predsjednik Medžlisa Admir Čeho i upoznao prisutne o tome šta je uradio i šta planira u naredenom periodu raditi IO medžlisa IZ-e Kiseljak.

Predsjenik Medžlisa je spomenuo web portal Medžlisa i kolika je opravdanost ovog projekta, zatim provedenu humanitarnu akciju, seminar o stanju vakufa i rješavanje pitanja popisa i baze podataka svih vakufa u Kiseljaku i Kreševu, te planove o softverskoj bazi podataka svih članova IZ-e Kiseljak i izgradnji poslovne zgrade Medžlisa.

Glavni imama Muharem ef. Sijerčić je poselamivši prisutne zaželio sve najbolje  prisutnim i njihovim porodicama te istakao kako dani Kurban bajrama treba da pojačaju jedinstvo u zajeničkim interesima Bošnjaka.

 

Potrebno je kod mlađih izgrađivati  osječaj za poštrovanje prema starijim, a stariji sa druge strane treba da imaju samilost prema mlađima. Svaki pojedninac je važan, ma šta radio i ćime se bavio , svima treba  posvetiti pažnju i poštovanje, izumeđu ostalog je rekao Muharem efendija.

Na kraju su istaknutim predsjenicima džematskih odbora, građevinskih odbora za obnuvi vjerskih objekata, džematrlijama, privrednicima i političkim partijama uručene zahvalnice za doprinos u radu medžlisa IZ-e Kiseljka.

Svi prisutni su mogli pogledati i izložbu fotografija Eldina Hasanagića, našeg kiseljačanina, a koji sada živi i radi u Sarajevu. Izložba će biti postavljena u restoranu “Orijent” do srijene 09.11.2011. godine. O izložbi “Bajramski običaji u tradicionalnom obliku” smo već prije pisali.

Back To Top