skip to Main Content
DRUGI DAN KURBAN BAJRAMA U “ORIJENTU” IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

 

Poštovani prijatelji!

Pozivamo  vas da u periodu od 07. do 09. 11. 2011. godine posjetite restoran “Orijent” u Kiseljaku i pogledate izložbu fotografija pod nazivom SVJETLOST BAJRAMA – BAJRAMSKI OBIČAJI U TRADICIONALNOM OBLIKU.

Želja nam je kroz fotografiju bar malo doprinijeti očuvanju kulture i tradicije Bošnjaka, sačuvati je od zaborava.

Izložba će biti postavljena drugi dan Kurban bajrama u restoranu “Orijent” iza 17:00 i moći će se pogledati do srijede, ako Bog da.

 

Sve fotografije potpisuje Eldin Hasanagić, naš kiseljačanin, koji se duže vrijeme bavi fotografijom. Eldin je imao više samostalnih izložbi, a najznačajnije su bile u Torinu, Zagrebu i dvije u Sarajevu. Na proljeće, ako Bog da, priprema izložbu fotografija u nekoliko gradova u Turskoj.

 

Ovim putem se zahvaljujemo partnerima projekta: BZK Preporod – Kiseljak, Udruženje “Trijumf2010” Han Ploča- Kiseljak, KUD “Izvor” -Kiseljak, Tamex d.o.o., Standard M, HS Autodijelovi, Muzuri, Restoran Orijent.


Posebno se zahvaljujemo članovima KUD-a “Izvor” Kiseljak: Ajdinu Selimoviću, Muji Ahmiću, Ilhani Smajić, Adni Babaluk, Berini Boja i Nerminu Turčinoviću, koji su, kao medeli, noseći narodnu nošnju učestvovali u kreiranju scenarija bajramskih običaja i tako dali veliki doprinos ovoj izložbi.

 

Fotografije su snimane u Bilalovcu, Šahinovićima, Radanovićima i Han Ploči.

 

Više slika na našem web portalu i ćete moći pogledati posliej Kurban bajrama.

 

Bajrić Kenan

 


Back To Top