skip to Main Content
PROUČENA HAFISKA DOVA MERJEMI ALETIĆ

U džamiji džemata Brestovsko, u nedjelju 23.oktobra, proučena je hafiska dova devetnaestogodišnjoj hafizi Merjemi Aletić iz Hrastova kod Kiseljaka. Džamija je bila pretijesna da primi sve vjernike,koji su došli, iz Sarajeva, Zenice, Visokog, Fojnice, Kiseljaka,Bilalovca i drugih mjesta,  da podijele radost s Merjemom, njenim ocem hfz.Salemom, majkom Amelom i braćom Ahmedom i Muhamedom.

Na ovoj svečanosti ajete iz Kur´ana učili su hafizi: Abdulkadir Kadrić, dr.Džemal ef.Ibranović, dr.Munir Mujić,  Benis Topalović, Jusuf Karaman, Halid Avdić, Hidajet Talić, Nedžad Čeman, Amir Kaknjo, Muhamed Kolić, Sead Šahinović, Husein Čajlaković,  Arnaut, Sulejman Rafuna, Safet Husejnović, Salem Aletić, Zilko Žolja, Mirnes Spahić…

Merjema je proučila nekoliko sura.Prisutnim vjernicima obratili su se Merjemin otac hadži hafiz Salem ef.Aletić, imam džamije u džematu Brestovsko, zatim Muharem ef.Sijerčić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, i hafiz mr.Senahid Zaimović, izaslanik reisa Mustafe ef.Cerića, koji je Merjemi uručio hafisku diplomu. Hafisku dovu na kraju je proučio šejh hafiz Zilko Žolja, koji je vodio i zikr.

Merjema je sedmi hafiz s područja općine Kiseljak, a 230. živi hafiz s područja BiH.

Džemal Softić

Back To Top