skip to Main Content
Posjeta našem Medžlisu rukovodstva Udruženja“Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”

Prostorije Medžlisa Iz-e Kiseljak posjetio je Kubat Fikret potpredsjedik UdruženjaSrce za djecu koja boluju od raka u FBiH”, a sa ciljem pružanja pomoći u projektu koje vodi ovo Udruženje. Naime Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ nedavno je najavilo i predstavilo javnosti realizaciju projekta „Roditeljska kuća“ za djecu oboljelu od raka i njihove roditelje.

Tim povodom pokrenuta je  akcija „Bajram je prilika da obradujemo djecu“.

Akcija obuhvata izradu i prodaju bajramskih čestitki koje su rezultat dječijih radova, a cijena čestitke je 1 KM. Prihod od prodaje čestitki namjenjen je za izgradnju Roditeljske kuće.

 

Posebno je istaknuto da djeci kroz mekteb treba ukazati koliki je značaj zdravlja i da oboljela djeca su naša djeca, braća i sestre, drugovi iz mekteba i da svi mi na neki način možemo pomoći njihovom bržem izliječenju.

Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” je osnovano u aprilu 2003. godine zajedničkim naporima roditelja i prijatelja djece oboljele od raka iz FBiH. Udruženje ima više od 350 članova sa područja cijele Federacije BiH. Cilj udruženja je pružiti potrebnu pomoć i podršku oboljelim mališanima i njihovim roditeljima.

 

Svi koji žele učestvovati u obvom projektu kupovinom čestitki ili na neki drugi način mogu se obratiti na brojeve telefona:

telefon i faks 033 / 215 416 ; 062 / 599 344 Kontakt osoba Fikret Kubat.

www.srcezadjecu.ba, e-mail info@srcezadjecu.ba

žiro račun: 161 000 00 388 90 124

Pomoć se može uplatiti i pozivom na broj: 090 292 014

.

 

Back To Top