skip to Main Content
Hifz položila Aletić Merjema

U sedmici iza nas, tačnije 26 septembra 2011. godine hifz je položila Aletić Merjema iz Brestovska kod Kiseljakka.

Od 15. do 29. merjema je učila pred komisijom u sastavu: Hfz Ismet ef. Spahić, hfz. Fadil Fazlić, Hfz. Haso Popara, hfz. Mensur Malkić, hfz. Dževad Šošić i hfz Dževad Hrvačić.

Merjema je hifz završila sa završetkom medrese 2010. godine, ali se odlučila tek sada izaći pred komisiju. Njen babo, hfz. Salem ef. Aletić je, kako kaže Merjema, bio najveći pokretać, motivator i uzor za učenje hifza.

Merjema je rođena je 12.12.1991. u Zenici. Osnovnu školu zapoćela u Miljanovcima u Tešnju, prva 2 razreda, a završila u Bilalovcu, O.Š. “Kiseljak 1”.  Poslije upisuje  Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 2006 godine. Hifz je počela učiti u drugom razredu medrese pred odgajateljicom hafizom Behijom Durmiševi. Pred njom sam učila dok sam bila u medresi, a kući kad sam preslušavao me je babo hfz. Salem Aletić, kazala nam je Merjema.

Mlada hafiza je trenutno studentica na Internacionalnom fakultetu u Sarajevu, odsjek biologija i bioinžinjering.

Krajem  mjeseca oktobra u džematu Brestovko bit će upriličena hafiska dova. To će biti veliki događaj za sve nas Bošnjake, a posebno za sve Kiseljačana, jer smo dobili još jednog mladog hafiza, na šta treba da budemo ponosni.

Merjemi želimo puno sreće i uspjeha u daljem školovanju i neka je Uzvišeni Allah nagradi i nju i njene roditelje.

U ime redakcije web portala medžlisa Iz-e Kiseljak najiskrenije čestitamo.

ALLAH MUBAREK OLSUN!

Back To Top