skip to Main Content
Održana zvanična prezentacija web portala Medžlisa Kiseljak

U petak 28.07.2011. godine je u Čaršijskoj džamiji u Kiseljaku, sa početkom u 19.00 sati, održana prezentacija web portala Medžlisa IZ-e Kiseljak.

Na prezentaciju su bili pozvani svi imami,  predstavnici džematskih odbora i članovi Izvršnog odbora Medžlisa.

Prisutnima se prvi obratio glavni imam Muharem ef. Sijerčić i istakao važnost ovakvog projekta, napomenuvši kako smo u svojevrsnoj medijskoj blokadi. Web portal je prilika da malo izađemo u svijet sa informacijama o tome šta se dešava u Kiseljaku i Kreševu.

Poslije glavnog imama obratio se i predsjednik  Medžlisa Admir Čeho  i  vodio prezentaciju. Objasnio je kako je Skupština medžlisa na prijedlog IO usvojila plan rada na 2011 godinu u kojem je izmeđuostalog i izrada web portala. Prisutnima je svaki link objasnio zašto je tako formulisan i istakao da je zadatak ovog  portala da se približimo mlađoj populaciji koja više koristi internet i da učinimo dostupnim široj javnosti šta i kako radi Izvršni odbor Medžlisa, imami i ostale službe.

Na kraju je administrator web portala Kenan Bajrić govorio o pojedinim detaljima izrade portala i kako je važno da se pored imama i drugi uključe u daljem funkcionisanju portala, da šalju svoje tekstove informacije isl. Naravno, one tekstove i informacije koje su za ovu vrstu web stranice.

Na kraju se prisutnima obratio hfz Benis Topalović kao član uređivačkog odbora i Hajro Karasdalihović član IO i iznijeli sve pohvale na dizajn stranice i sadržaj na njoj.

Za tehnički dio prezentacije bio je zadužen Ahmed ef. Mustajbegović.

Back To Top